רכיבים
- 2 כפות מיץ לימון, מחולקות
- 12 לבבות ארטישוק, חצויים לרבעים
- 4 שיני שום, עם קליפה
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 כוס מיונז
אופן ההכנה:
1. מתבלים סיר גדול עם מים במלח ו-1 כף מיץ לימון ומביאים לרתיחה.
2. מרתיחים את לבבות הארטישוק במשך 8-10 דקות. מסננים ואז מניחים על מגבות נייר.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את לבבות הארטישוק המיובשים יחד עם השום ושמן הזית. מסדרים בשכבה אחידה על תבנית; מתבלים במלח ופלפל.
6. צולים, מקפיצים מדי פעם, עד שלבבות הארטישוק שחומים, זהובים ופריכים, במשך 25-30 דקות.
7. מוציאים את שיני השום מקליפתם ומניחים בקערה קטנה. מועכים במזלג, עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה את המיונז ואת כף מיץ הלימון הנותרת. מתבלים במלח ופלפל.
8. מגישים את לבבות הארטישוק הפריכים מיד, עם איולי שום בצד.