כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל עדשים אדומות עם בטטות ועגבניות

מנה מחממת ומנחמת מהמטבח ההודי שיכולה להפוך בקלות לעיקרית: מתכון לדאל כתום מעדשים אדומות, בטטות ועגבניות. הלב שלנו מתחיל לרקוד רק מלראות את התערובת הססגונית הזאת בסיר ואנחנו כבר יכולים לחוש בטעם הנהדר שלה על הלשון (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
תבשיל עדשים אדומות עם בטטות ועגבניות
תבשיל עדשים אדומות עם בטטות ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 כוס בצל קצוץ דק
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כוס קוביות עגבניות משימורים
  • מלח
  • 3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להתרככות. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, מערבבים ומנמיכים לאש קטנה.

2. מוסיפים את הצ'ילי, העדשים, אבקת הכוסברה, הכמון, הכורכום והג'ינג'ר הטחון. מערבבים עד שהעדשים מצופות היטב בשמן. מוסיפים את העגבניות ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש, כך שהבעבוע עדיין יימשך. ממשיכים לבשל במשך 25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטות מתרככות.

3. מתבלים במלח ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
אופן ההגשה: מגישים חם עם כוסברה קצוצה מעל כתוספת לכל עיקרית או כמנה בפני עצמה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות