רכיבים
- 3 ביצים
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כוס פטרוזיליה או שמיר, קצוצים
- 1 זוקיני / קישוא בינוני, מגורד
- 1/4 כוס קמח
- מלח ופלפל שחור
- שמן צמחי לטיגון
אופן הכנת פנקייק זוקיני / קישואים:
1. בקערת ערבוב, טורפים את הביצים היטב, מוסיפים את השום והפטרוזיליה / שמיר, וטורפים שוב.
2. מוסיפים את הזוקיני / קישוא המגורד לתערובת הביצים, ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לקערה את הקמח, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
4. במחבת על אש בינונית, מחממים 1-2 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים כף גדושה מהבלילה. מטגנים כל פנקייק במשך 3-4 משני הצדדים, עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג. מטגנים כך את שאר הבלילה, ומוסיפים שמן לפי הצורך.
מגישים עם סלט עמוס במגוון ירקות ושמנת חמוצה / מיונז.