רכיבים
- 2 כוסות חומוס קפוא מבושל או מקופסת שימורים
- 2 עגבניות גדולות
- 1 פלפל אדום
- 1/2 פלפל חריף
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 4 גבעולי פטרוזיליה
- 1/2 כפית פפריקה אדומה
- קורט כמון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות אורז לבן
- 3 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן
אופן הכנת תבשיל חומוס ואורז:
רגע לפני: תבשיל אדום לוהט על אורז לבן עשוי היטב אחד אחד: מתכון להכנת תבשיל חומוס ברוטב עגבניות עסיסי, מתובל בפיקנטיות ואורז לבן. מנה איכותית, עשירה בטעמים ומלאה בריאות.
הכנת תבשיל החומוס:
• שימו לב, אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, יש לבשל אותם קודם בסיר מלא מים, עד שהמים מתאדים לחלוטין.
• חותכים את העגבניות והפלפלים לקוביות קטנות, וקוצצים את הפטרוזיליה.
• קוצצים דק את הבצל והשום ומטגנים בסיר עם מעט שמן על אש נמוכה, עד לשקיפות.
• מוסיפים את הפלפלים והעגבניות, מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה ככל הניתן במשך 10 דקות.
• מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס והפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. לפני שמסירים מהאש, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הכנת האורז:
• שוטפים ומייבשים היטב את גרגירי האורז.
• מחממים בסיר 3 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות במשך 3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד.
• מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה ומסירים מהאש.
• אופן ההגשה: על כל צלחת אורז לבן מניחים מספר כפות מתבשיל החומוס, ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!