כיכר השבת

ארוחה בסיר אחד

מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות

צריכים להעמיד ארוחה חמה ומשביעה אבל אין לכם זמן ועצבים לבלות את כל שעות הפנאי הלא-פנויות שלכם במטבח? זה בשבילכם: מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות. מנה שנראית מושקעת, ובפועל - בלי עבודה כמעט (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
תבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות
תבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • חבילת קבבים מזרחיים, מופשרים
  • 5 תפוחי אדמה
  • 2 עגבניות
  • סלסלת פטריות
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת תבשיל קבב:

רגע לפני: צריכים להעמיד ארוחה חמה ומשביעה אבל אין לכם זמן ועצבים לבלות את כל שעות הפנאי הלא-פנויות שלכם במטבח? זה בשבילכם: מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות. מנה שנראית מושקעת, ובפועל - בלי עבודה כמעט. תכלס, ככה בדיוק אנחנו אוהבים את הבישולים שלנו.

• מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה.

• חותכים לקוביות את העגבניות.

• קוצצים את הבצלים ופורסים את שיני השום.

• מחממים את השמן בסיר סוטז' נמוך ורחב, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.

• מוסיפים את פרוסות השום ותפוחי האדמה, ומערבבים קלות.

• אחרי 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ואת הפטריות בשלמותן, ומערבבים הכל.

• מוסיפים לסיר את המים ורסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים לסיר את הקבבים (בשלמותם, או חתוכים לקוביות), מכסים ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים, משפרים תיבול ומסירים מהאש.

• מגישים עם אורז לבן או סלט ולחם טרי לניגוב הרוטב העסיסי.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
לא בריא קבב ונקנקיות !! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
אפשר עם שוקי עוף או כנפיים
תבשילי קדרה