אפשר לקנות פס שמרים ב-15 שקלים שנגמר כבר בליל שבת, ואפשר להשקיע טיפת מאמץ ולהכין את המתכון הנפלא הזה שתמיד מצליח
מצרכים
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שמרית או שתי כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
3/4 מרגרינה
3/4 כוס שמן
1 ביצה
2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי:
ביצה + שומשום.
מילוי:
ריבה טובה+ קוקוס או אגוזים / ממרח שוקולד/ ממרח תמרים/ממרח פרג/ 50 גרם מרגרינה מומסת ועליה שוקולית או 1/2 כוס סוכר+ שלוש כפות קקאו
סירופ:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט רום.
אופן ההכנה
לשים במעבד מזון או ביד את כל חומרי הבצק לעיסה אחידה (יש לערבב את כל החומרים היבשים ולבסוף לשים את השמרים ואח"כ את הרטובים לתפיחה טובה). נותנים לבצק לנוח כשעה במקום חמים.
מחלקים את הבצק לחלקים, מרדדים על משטח מקומח, ממלאים במילוי הרצוי ומגלגלים, מורחים את הרולדות במעט ביצה ושומשום. אופים את הרולדות ב-170 מעלות עד שהן משחימות מעט.
מרתיחים את מרכיבי הסירופ ושופכים מעט (רק מעט) על כל רולדה רק כאשר הן מתקררות. בהצלחה.
נשמח לשמוע תגובותיכם!
הצגת כל התגובות