רכיבים
- 5 כוסות פצפוצי אורז
- 80 גרם מחמאה (או חמאה - לגרסה חלבית)
- 4 כוסות מרשמלו קטנים
אופן הכנת פצפוצי אורז ומרשמלו:
מתכון לכ-24 ריבועים מתוקים
1. ממיסים את המחמאה או החמאה בסיר גדול על אש נמוכה. מוסיפים את המרשמלו, ומבשלים תוך בחישה מתמדת, עד שהמרשמלו נמס לגמרי (אם בחרתם להכין קינוח חלבי, ניתן להוסיף 1/4 כוס חלב רגע לפני שהמרשמלו נמס לגמרי). בוחשים במשך 2 דקות נוספות, ומסירים מהאש.
2. מוסיפים את פצפוצי האורז לסיר המרשמלו, ומערבבים היטב עד שהפצפוצים מצופים היטב.
3. משמנים תבנית פיירקס בגודל 23X33 ס"מ במחמאה או בחמאה, ומעבירים לתוכה את תערובת הפצפוצים המצופים. משטחים לשכבה אחידה ומהודקת, מצננים היטב וחותכים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.