כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל בשר ושזיפים מיובשים ברוטב יין עשיר

קוביות בשר רכות עטופות ברוטב סמיך עם ארומה משגעת תודות לשילוב הנפלא בין שזיפים מיובשים, יין אדום, קינמון וחומץ בלסמי. מתכן לתבשיל בשר שמושלם כעיקרית לשבת חורפית ורק משתבח על הפלטה (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
תבשיל בשר ושזיפים מיובשים ברוטב יין עשיר
תבשיל בשר ושזיפים מיובשים ברוטב יין עשיר (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר בקר רזה, חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 עגבניות תמר, קצוצות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 מקל קינמון
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כוס ציר עוף / מים + כפית אבקת מרק
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
  • 1 כף חומץ בלסמי (אפשר להחליף בכל חומץ אחר)

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים אותן במלח ופלפל שחור ומשחימים אותן היטב מכל הצדדים במשך 10 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הבשר לצלחת.

2. לאותו הסיר, מוסיפים את הבצל והעגבניות, מתבלים בקורט מלח נדב ומעט פלפל שחור ומקפיצים יחד במשך 5 דקות. מוסיפים את הפפריקה, הקינמון ועלה הדפנה ומערבבים.

3. מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים את ציר העוף והיין. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות. אם התבשיל מתחיל להתייבש, מוסיפים מעט מים או ציר עוף.

4. מסירים מהתבשיל את מקל הקינמון ועלה הדפנה ומערבבים פנימה את הסוכר והשזיפים המיובשים. מכסים את הסיר, מבשלים 30-45 דקות נוספות עד שהבשר והשזיפים רכים. כשהבשר רך מאוד, מוסיפים את החומץ, מגביהים מעט את האש כדי שהרוטב יסמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אם צריך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות