תבשיל עוף עם פטריות ואפונה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 3 כרעיים
- 1 אריזת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרצועות עבות
- 3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 כוס אפונה קפואה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית גריל עוף
- 1 כף פפריקה מרוקאית
- 1 כף פלפל אדום גרוס
- 1 כפית תבלין פילדלפיה
- 1 כפית זרעוני כוסברה (לא חובה)
- מעט טימין
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל היטב עד לקבלת צבע כהה, מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.
2. מוסיפים את העוף ומתבלים.
3. הופכים את העוף כשהעור כלפי מטה ומטגנים אותו עוד 5 דקות. הופכים בחזרה, מוסיפים את האפונה ומים לכיסוי. מביאים לרתיחה במשך 10 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.
4. פותחים את הסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד להצטמצמות והסמכת הרוטב.