כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למרק בורשט עשיר ומלא טעם עם סלק ובשר

חוזרים לשורשים - או בודקים את אלה של האחרים - עם מרק בורשט מזרח-אירופאי שמורכב מבשר וסלק שצובע אותו בגוון עז יפה. מתקתקים את ההכנה תוך 20 דקות ושולחים את הבורשט לבישול איכותי של 3 שעות (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
מרק בורשט מסורתי עשיר ומלא טעם
מרק בורשט מסורתי עשיר ומלא טעם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר צ'אק (מספר 15), חתוך לקוביות בגודל 5-7 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 950 מ"ל ציר מרק בשר
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1/4 כוס דבש
  • 4 ענפי שמיר, קשורים לצרור בחוט
  • 1 כפית זרעי שמיר
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 700 גרם סלק, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 700 גרם תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה, חתוכים לרבעים
  • 450 גרם ארטישוק ירושלמי, מקולפים וחצויים
  • 1 כוס גזר גמדי, חצויים או 1 גזר גדול / 2 בינוניים, חתוכים גס
  • 450 גרם כרוב, מגורר

אופן הכנת מרק בורשט:

1. בסיר גדול, מניחים את קוביות הבשר בשכבה אחת, מעל מפזרים את הבצל, השום, ציר המרק, רסק העגבניות, החומץ, הדבש, צרור השמיר, זרעי השמיר, עלה הדפנה, המלח והפלפל השחור. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ולאחר הבעבוע הראשוני, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי.

2. מסירים מהסיר את צרור השמיר, ומוסיפים את הסלק, תפוחי האדמה, הארטישוק הירושלמי, הגזר והכרוב. מבשלים במשך שעה וחצי נוספות, עד שהבשר רך אך הירקות עדיין מעט פריכים. שומרים על הפלטה עד להגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות