רכיבים
- 400 גרם כבד צלוי, חתוך גס
- 1 דלורית, חתוכה לקוביות
- 200 גרם ערמונים במים משקית וואקום
- 1 שן שום, קצוצה
- 25 עלי בזיליקום טריים, ללא הגבעולים, קצוצים
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל שחור
- 5 כפות שמן
- 1 בגט גדול
- מלח גס
- שמן זית לזילוף
אופן הכנת ברוסקטת כבד עם דלעת וערמונים:
1. פורסים את הגט לפרוסות אלכסוניות, מסדרים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח גס ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפרוסות הופכות קריספיות ושחומות.
2. במקביל, מכינים את המלית. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הדלוריות, מתבלים בפלפל שחור ומלח, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ. כשהדלורית מקבלת גוון זהוב, שוברים עליהן את הערמונים, ומערבבים.
3. מוסיפים את הכבד החתוך גס, מערבבים ומוסיפים את שן השום הקצוצה, מערבבים יחד במשך חצי דקה, ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ. מטגנים יחד תוך ערבוב במשך 3 דקות, ומסירים מהאש.
הרכבת המנה:
4. מניחים את פרוסות הבגט הקלויות על מגש הגשה, מניחים כף נדיבה ממלית הכבד והדלורית על כל פרוסה, ומזלפים מעל רוטב צ'ילי מתוק.
להגשה בשבת: מכינים את הכל לפני, שומרים על הפלטה את פרוסות הבגט בשקית, ואת המלית בתבנית אלומיניום מכוסה, ומרכיבים את המנה סמוך להגשה.
הצגת כל התגובות