תבשיל אורז ושעועית אדומה עם חריפות עדינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם שעועית אדומה יבשה, לא מבושלת
- 5 שיני שום, כתושות
- 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- קורט אבקת בצל
- קורט אבקת שום
- קורט אורגנו
- 1/2 כפית טימין מיובש
- קורט פלפל לבן
- קורט פפריקה מתוקה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כפית רוטב צ'ילי חריף, או לפי הטעם
- 2 עלי דפנה
- 7 כוסות ציר עוף או ירקות
להגשה:
- אורז לבן מבושל
- בצל ירוק, קצוץ לטבעות דקות
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את השעועית מתחת למים.
2. מניחים בסיר לבישול איטי את השעועית, השום, הסלרי, הבצל, הפלפל, אבקת הבצל, אבקת השום, האורגנו, הטימין, הפלפל הלבן, הפפריקה, רוטב הצ'ילי, עלי הדפנה וציר העוף. מערבבים לשילוב.
3. מבשלים על אש גבוהה במשך 6-8 שעות, או עד שהשעועית רכה ומבושלת היטב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים מנה חריפה יותר, מוסיפים עוד רוטב צ'ילי. מסירים וזורקים את עלי הדפנה.
3. מגישים מיד מעל האורז. מקשטים בבצל ירוק.