רכיבים
- 6 תפוחי אדמה בקליפתם, שטופים היטב וחצויים ל-2
- 8 פטריות פורטבלו, חתוכות לפרוסות
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה גרוסה
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כף רוזמרין
- 1 כפית טימין
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את הפטריות ואת תפוחי האדמה כשקליפתם יושבת על התבנית (עדיפות לכזו העשויה מחרס).
2. מערבבים את מרכיבי התיבול חוץ מהמלח והפלפל השחור ומורחים על תפוחי האדמה והפטריות מכל הכיוונים. מפזרים את המלח והפלפל מעל.
3. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך שעה וחצי (אפשר לקצר את זמן האפיה בחצי, אם מרתיחים את התפודים לפני ההכנה במשך 10 דקות).
4. הופכים את תפוחי האדמה לצד השני, מניחים את התבנית בתחתית התנור ואופים עוד 8 דקות.
5. מגישים עם שמנת חמוצה או כל תוספת שמתחשק לכם.
הצגת כל התגובות