דלעת צלויה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ביס
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הפטרוזיליה, התימין, השום, פירורי הלחם והשמן.
2. מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
3. מפזרים את הקוביות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה-שעתיים, עד שקוביות הדלעת רכות וזהובות. כל 30 דקות מערבבים את תכולת התבנית.