כיכר השבת

פותח תאבון מסורתי: מתכון לכבד קצוץ

מהמטבח האשכנזי לקלאסיקה ישראלית: מתאבן, סלט, ממרח, תוספת לעיקרית או כמנה ראשונה - מתכון להכנת כבד הקצוץ שמתאים כמעט לכל קטגוריה אפשרית בשל יכולתו להשתלב בקלות שכזו עם טעם עדין אך דומיננטי מספיק (מתכונים, אוכל)

|
כבד קצוץ
כבד קצוץ (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג כבד
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 ביצים קשות
  • למרקם יציב: 4 בייגלה או 2 קרקרים (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת כבד קצוץ

רגע לפני: מתאבן, סלט, ממרח, תוספת לעיקרית או כמנה ראשונה - מתכון להכנת כבד הקצוץ שמתאים כמעט לכל קטגוריה אפשרית בשל יכולתו להשתלב בקלות שכזו עם טעם עדין אך דומיננטי מספיק. מה שהתחיל במטבח האשכנזי והפך לקלאסיקה בכל בית בישראל.

• קוצצים דק את הבצלים.

• מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים על אש נמוכה מאד את הבצלים, עד שיהיו שקופים. במשך לפחות 25 דקות.
לקראת סוף הטיגון, מוסיפים גם את הכבדים למחבת.

• מעבירים למעבד מזון את הבצל והכבד, הביצים הקשות ומעט שמן זית. אפשר להוסיף בייגלה או קרקרים, לקבלת מרקם יציב יותר.

• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. שימו לב: יותר זמן במעבד המזון, הכבד הופך לממרח בעל מרקם גס.

• מעבירים לכלי אחסון, ושומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הארוחה.

אופן ההגשה: הכבד הקצוץ משתלב נפלא עם ריבת בצל עסיסית ופרוסות קרוסטיני.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות