לאחרונה התרגלנו לראות את הצד המכוער שברשתות החברתיות בכלל, ובקבוצות הווטסאפ בפרט. כך היה כשבקבוצות הווטסאפ פרסמו את שמות הנופלים, לפעמים לפני שהמשפחה יודעה, תוך גרימת צער בלתי נתפס למשפחות השכולות. לעיתים גם 'הרגו' בקבוצות הווטסאפ חיילים שלוחמים עד עתה בחירוף נפש נגד האויבים העזתיים, כמובן תוך כדי גרימת דאגה ועוגמת נפש רבה למשפחות הלוחמים.
אך אתמול התגלה כוחן של הרשתות החברתיות, באופן מפתיע גם לטובה. בסקר שהעלו ברשת החדשות הערבית אל ג'זירה, הידועה בעמדותיה האנטי ישראליות. בסקר קבעו באל ג'זירה כי ההרוגים הפלסטיניים הרבים כתוצאה מהפצצות חיל האוויר הישראלי, כמו ההרעשות הארטילריות של חיל השריון והתותחנים, הינם בגדר פשע מלחמה. והציבור נשאל אם גם הוא חושב כך.
עד כאן לכאורה עוד יום בסיקור חד צדדי מקומם של אל ג'זירה. אלא שאז נראה כי ישראלי גילה את הסקר, ותוך זמן קצר קיבלו עשרות אלפי ישראלים החברים בקבוצות וואטסאפ, ולאחר מכן אף בפייסבוק, קישור לסקר. בצירוף בקשה להיכנס ולהביע את הדעה כי אין מדובר בפשע מלחמה.
בתוך זמן קצר יחסית, עלו אחוזי המצביעים שסבורים כי פעילותה של ישראל לגיטימית, וכי אין מדובר בפשעי מלחמה חלילה. עד שהבוקר, שעות לאחר שעלה הסקר לאוויר, הסירו אותו עורכי אל ג'זירה מהאתר, כשהמשתתפים הסבורים כי מדובר בפעילות לגיטימית, ולא בפשעי מלחמה, עומדים על כ-94. לעומת שישה אחוזים בלבד הסבורים כי ישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה.
במקביל, בלוויית החייל הבודד ניסים שון כרמלי, שנפל בפעילות מבצעית. קראו ישראלים ברשתות החברתיות לבוא לחלוק לו כבוד אחרון ולהשתתף בהלוויותו. וכתוצאה מכך השתתפו עשרות אלפי ישראלים בהלווייתו.