רכיבים
- ½1 כוסות אורז עגול
- 1 בצל, טחון דק
- 500 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
- 1 שן שום, כתושה
- 4 כוסות ציר עוף
- 1 כוס מים חמים
- 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- ½2 כוסות חזה עוף מבושל, חתוך לרצועות קטנות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים מחבת גדולה הבטוחה לשימוש בתנור.
2. במחבת, מערבבים את האורז עם הבצל, הפטריות, השום והציר. מכניסים את המחבת לתנור, לא מכוסה - ומבשלים עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי, במשך 35-40 דקות. בודקים את התערובת בערך באמצע זמן הבישול; אם האורז ספג יותר מחצי מכמות הנוזלים, מכסים את המחבת.
3. כשהאורז רך, מוציאים את המחבת מהתנור. מערבבים פנימה את המים החמים והמרגרינה. מערבבים נמרצות לשילוב.
4. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את העוף. מקשטים בפטרוזיליה טריה ומגישים מיד.