קציצות עוף ברוטב עגבניות ופלפלים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי
לקציצות:
- 500 גרם עוף טחון
- 2 כפות שמן
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל לבן
- 1/2 כפית שום גבישי
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה קציצות בגודל שווה.
3. בסיר שטוח, מחממים את השמן לרוטב, מוסיפים את העגבניות והגמבה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואז יוצקים על הכל כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. כשהרוטב מבעבע, מסדרים בתוכו את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.