בורגר קליל ומשביע. קציצות הודו ובטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 450 גרם הודו טחון
- 4 בטטות, מקולפות ומבושלות בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך, מעוכות לפירה
- 1 בצל, קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 כפות סירופ מייפל (אופציונלי)
- 1 כף רוטב חריף (אופציונלי)
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות עד קבלת עיסה אחידה.
2. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן על אש בינונית.
3. יוצרים כדורים מהעיסה, ומטגנים אותם במחבת, 5-6 בכל פעם, במשך 7 דקות, כך שישחימו היטב מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג, מוסיפים עוד קצת שמן ומטגנים את הקבוצה הבאה.
4. מגישים חם במתכונת של המבורגר, לצד סלט, או יחד כל תוספת אהובה אחרת.