רכיבים
- 6 פרגיות ללא עצמות וללא עור או 4 פילטים של חזה עוף
- 1 בצל בינוני
- 1-2 כפות עשבי תיבול אהובים קצוצים (טרגון, מרווה, פטרוזיליה, תימין ועוד)
- 2 כפות טחינה
- קמח לציפוי
- 1/4 כוס שמן
- שמן לטיגון
אופן הכנת עוף בציפוי פריך:
רגע לפני: בינתיים, כשנתחי העוף בשמן, זה בדיוק הזמן להכין סלט ירקות מרענן ומתובל היטב, ולהגיש יחד. מתכון לעוף בציפוי קראנצ' עשבי תיבול שלוקח לא יותר מ-15 דקות.
• קוצצים גס את הבצל, ומעבירים למעבד מזון יחד עם עשבי התיבול והטחינה. מעבדים יחד לתערובת סמיכה וחלקה, ומוסיפים תוך כדי בהדרגה את השמן.
• יוצקים את התערובת לקערה רחבה, ממלאים קמח בצלחת שטוחה ומסדרים את העופות בכלי כשהם נקיים ומוכנים לטיגון.
• מחממים במחבת שמן בגובה חצי סנטימטר לטיגון.
• טובלים כל נתח עוף בתערובת הסמיכה, ואז בקמח, ושוב בתערובת ושוב בקמח - ומורידים בזהירות לשמן החם.
• מגישים חם לצד פלחי לימון, וסלט ירקות עשוי היטב.