כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לכנפיים צלויות במרינדה פיקנטית של ג'ינג'ר ודבש

מערבבים, טובלים וצולים: מתכון לכנפיים צלויות במרינדה פיקנטית של ג'ינג'ר ודבש שעוטפת את העוף בטעם נהדר כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול. הכי טעים להגיש עם צי'פס (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כנפיים צלויות בג'ינג'ר ודבש
כנפיים צלויות בג'ינג'ר ודבש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג כנפי עוף (בערך 25 יחידות)
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 5 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 5 גבעולי תימין - רק העלים

אופן הכנת כנפיים במרינדה פיקנטית:

רגע לפני: מערבבים, טובלים וצולים: מתכון לכנפיים צלויות במרינדה פיקנטית של ג'ינג'ר ודבש שעוטפת את העוף בטעם נהדר כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול. הכי טעים להגיש עם צי'פס.

• קוצצים את הבצל הירוק, פורסים את הפלפל לעיגולים ומגרדים את שורש הג'ינגר. מערבבים בקערה יחד עם עלי התימין, הדבש ורוטב הסויה - עד לקבלת מרינדה סמיכה ודביקה.

• משטחים את הכנפיים על תבנית רחבה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות - וכל המרבה הרי זה משובח. וטעים. ורך. ונימוח.

• לפני הצלייה, משאירים את הכנפיים לנוח מחוץ למקרר כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

• מחממים היטב מחבת פסים, וצולים את הכנפיים במשך 15-20 דקות. מידי פעם הופכים, עד שהכנפיים משחימות ועסיס נוטף מהן. כדאי לתת לכנפיים פיניש אחרון בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות.

>> מתכון להכנת הצ'יפס המושלם

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף