רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף טחון מופשר
- 2 גזרים
- 1 קישוא
- 1 בצל בינוני
- 2 פרוסות חלה
- 1 ביצה
- 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה
- 3 כפות שמן
- קורט כמון
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קציצות עוף וירקות בתנור:
רגע לפני: בתוך הקציצות מתחבאים בדרך כלל ירקות ושאר דברים טובים, למה לא לקחת אותן צעד אחד קדימה ולהימנע גם מהטיגון? מתכון להכנת קציצות עוף וירקות בתנור.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מסירים את החלק הקשה מפרוסות החלה, ומשרים אותן במים למשך 5 דקות. סוחטים היטב מהנוזלים ומעבירים לקערת ערבוב.
• מגרדים דק בפומפייה את הגזרים, הקישוא והבצל ומוסיפים לקערה.
• קוצצים את הכוסברה או הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה, יחד עם הביצה והשמן. מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
• יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
• מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות