רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף טחון או שאריות עוף חתוכות דק
- 3 כרישות (כולל העלים הירוקים) בינוניות
- 1 בצל קטן
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל
אופן הכנת פשטידת עוף וכרישה:
רגע לפני: נשארו לכם עופות עזובים מהארוחה האחרונה? אל תזרקו! - תכינו פשטידה. מתכון להכנת פשטידת עוף וכרישה נפלאה. פתרון נהדר וטעים לניצול שאריות.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מגרדים את הבצל בעזרת פומפייה.
• פורסים את הכרישות לעיגולים בעובי 1 ס"מ, כולל העלים.
• מטגנים את הבצל המגורד עם מעט שמן במחבת כבדה, עד להזהבה.
• כשהבצל מקבל צבע, מוסיפים את עיגולי הכרישות, כדי שיתרככו מעט.
• מסירים את הכרישות והבצל מהאש ומעבירים לקערה.
• מוסיפים לקערה את העוף הטחון, הביצים, השמן ופירורי הלחם. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
• משמנים קלות תבנית אינגליש קייק ושוטחים בה את תערובת הפשטידה.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 50 דקות, עד שהפשטידה משחימה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!