רכיבים
- 2 כפות (28 גרם) חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (85 גרם) סוכר חום
- 3 כפות חלב
- 1/2 כפית מלח
- ½1 כוסות (128 גרם) קמח שיבולת שועל
- 1/2 כוס (85 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים בצד. בקערה גדולה, ממיסים את החמאה והסוכר החום במשך דקה. מקציפים יחד ואז מוסיפים את הווניל והחלב.
2. לאחר איחוד החומרים הרטובים מוסיפים פנימה את המלח וקמח שיבולת השועל, עד לאיחוד. לאחר שנוצר בצק, מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס. בעזרת כף עוגיות נוטלים 2 כפות בצק לתוך היד. מגלגלים לכדור ואז מניחים על התבנית המרופדת ולוחצים לעובי של שניים וחצי סנטימטרים.
3. חוזרים על התהליך עד לסיום כל הבצק. משטחים עם שוקולד צ'יפס נוספים אם רוצים. מניחים להתייצבות במקרר לפחות 20 דקות.
ניתן לשמור את העוגיות מכוסות במקרר, עד 10 ימים.