כיכר השבת

עוגה לשבת

מתכון לעוגת בראוניז עם שוקולד לבן ואגוזים קצוצים

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת בראוניז שוקולדית במרקם פאדג׳י לח וממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול. 30 דקות עבודה, 30 דקות בתנור וזה שלכם (מתכונים, אוכל)

| 33 | כיכר השבת |
עוגת בראוניז עם שוקולד לבן ואגוזים
עוגת בראוניז עם שוקולד לבן ואגוזים (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 5 ביצים בגודל M
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:

שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (200 מ"ל)

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי (קערת זכוכית חסינת חום על גבי סיר עם מים רותחים) את קוביות החמאה והשוקולד המריר, מערבבים היטב לבלילה חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה או במיקסר ידני, מקציפים את הביצים והסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח.

3. יוצקים את השוקולד המומס כשהוא בטמפרטורת החדר לקערת הקצף וטורפים במטריפה ידנית לתערובת אחידה.

4. מוסיפים לקערה את הקמח, מערבבים, מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים ולבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.

5. מרפדים בנייר אפייה משומן תבנית מלבנית בגודל 32x25 ס״מ (תבנית סטנדרטית לעוגות), שופכים לתוכה את הבלילה ומיישרים את החלק העליון. מפזרים מעל אגוזים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות.

לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור, ממתינים שהיא תתקרר כמעט לגמרי ואז חותכים לריבועים.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

33 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
18
לעוגת פרווה לשים עוד שוקולד מריר במקום השוקולד לבן?
אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ במקום השוקולד הלבן
17
מאד טעים עכשיו העוגה אהובה על בעלי, עף עליה! תודה על המתכון המוצלח
מאוד משמח לשמוע
16
נראה מושלם אנסה בע"הההה ב.נ 🍰🍰🍰🍰

הצגת כל התגובות

15
נראה אחלה מתכון תודה :) אפילו הילדה שלי יכולה להכין את זה לבד מרוב שזה קליל ונחמד
תודה רבה
14
יצאה מושלם לשבת!!!! אני הורדתי את השוקולד הלבן וערבבתי עם שמן את השוקולד.
שמח לשמוע שיצא טוב
13
ניראה מושלםםם
תודה🙏🏻
12
אפשרי לשים שוקןלד צימקאו שזה פרווה?
בהחלט כן
11
ואהלהההה
10
וואוו ניראה טוב וקל!!! תודה על המתכון!!!
בשמחה
תודה
9
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים ?
בהחלט כן , תוסיפי כוס שקדים טחונים + 2 כפות קמח רגיל או קונפלור כתחליף לקמח או קמח תפוח אדמה
8
אם אני
7
אם אני רוצה לוותר על השוקולד לבן- להוסיף יותר שוקולד רגיל?
לא צריך להוסיף שוקולד .
6
מושלםםם הכנתי לכבוד שבת.. מתכון קליל וכייפי🙆‍♀️🙆‍♀️
כייף לשמוע . שבת שלום
5
וואו אוראל אתה אלוף האלופים!!!! אולי תזמין אותנו שבת אליך?
תודה רבה חח בשמחה
4
איך ניתן לקבל מצב שבחלק העליון של העוגה השכבה הקראנצית תהיה עבה יותר ..?
3
האם ניתן להמיר בשמן?
השמן יהרוס את הפריכות של העוגה עדיף לשים נטורינה על בסיס שמן קוקוס זה יוצא מעולה
2
מדהים וואו
תודה רבה
1
לשבת מתאים פרווה מרגרינה יהיה טוב???
עדיף מחמאה או נטורינה עדיף נטורינה זה על בסיס שמן קוקוס יותר בריא
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת