לבצק:
- 270 גרם קמח מנופה
- 4 גרם שמרים יבשים
- 35 גרם סוכר
- 60 מ"ל חלב חם-פושר (לא רותח)
- 2 ביצים
- 70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות גדולות
- 1/4 כפית מלח
- 5 גרם סוכר וניל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
למילוי:
- 60 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 90 גרם שוקולד חלב, קצוץ
- 40 גרם חמאה
- 30 גרם אבקת סוכר
- 10 גרם קקאו
- 2 גרם קינמון
- 30 מ"ל מים
- 25 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את החלב עם השמרים ו-20 גרם קמח. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים למשך 30 דקות.
2. בקערת מיקסר או בקערה גדולה אם עובדים ידנית, מעבדים את הקמח שנותר עם חמאה, הסוכר, המלח, סוכר וניל ואגוז מוסקט עד שהחמאה נטמעת בתערובת (עדיין לא ייווצר בצק). מוסיפים את הביצים, מעבדים עוד קצת ואז את תערובת החלב והשמרים ומעבדים במשך 10-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת משומנת קלות בשמן צמחי, מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
4. בקערה קטנה מניחים 20 גרם שוקולד מריר קצוץ ו-20 גרם שוקולד חלב קצוץ. מוסיפים 70 גרם חמאה וממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר, הקקאו והקינמון ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.
5. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25X30 ס"מ, מורחים עליו את המילוי, מפזרים מעל את השוקולדים הקצוצים ומגלגלים לרולדה מהודקת.
6. מניחים את הרולדה בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוצים אותה לאורך. מסדרים את שני החלקים כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה, קולעים אותם לצמה ומחברים את שני הקצוות לטבעת.
7. מכסים את הבצק הקלוע במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות עד להשחמה יפה.
9. לקראת סוף האפייה, מערבבים בסיר קטן את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ואז מבשלים במשך 5 דקות עד לקבלת סירופ. כשהעוגה מוכנה, יוצקים עליה מיד את הסירופ, ממתינים שהיא תצטנן מעט ואז פורסים ומגישים.
צפו באופן ההכנה: