לבצק:
- 4 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
- 3 ביצים, בטמפרטורת החדר
- 60 גרם חמאה, מרוככת (מניחים אותה על השיש עד שהיא כבר לא קרה ורכה)
למילוי:
- 60 גרם חמאה
- 1 כף קינמון
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
לציפוי:
- 2/3 כוס אבקת סוכר
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה, מוסיפים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבלים במהירים נמוכה.
2. מוסיפים את החלב והביצים וממשיכים לערבל במשך 4 דקות על מהירות נמוכה, עד שהבצק מתאחד. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים לערבל עוד 5 דקות או עד שמתקבל בצק חלק. דקה לפני סוף הערבול, מוסיפים בהדרגה את החמאה המרוככת.
3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות, מכסים את הקערה בניילון נצמד, אך באופן רופף ומעבירים את הקערה למקרר למשך 8-10 שעות (למשך הלילה).
מכינים את מילוי הקינמון:
4. ממיסים את החמאה בסיר קטן, מסירים מהאש ומערבבים את החמאה המומסת עם הקינמון, הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את השבלולים:
5. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים בחמאה מרוככת תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ (או תבנית מלבנית בעלת קיבולת זהה).
6. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים מעל את הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ. יוצקים את המילוי על הבצק ומורחים אותו באופן שווה בעזרת מרית עד לקצוות מלבן הבצק.
7. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ובעזרת סכין חדה, פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ, כך שיתקבלו 9 שבלולים. מסדרים את השבלולים אחד צמוד לשני בתבנית המוכנה.
8. מכניסים לתנור ואז מנמיכים לטמפרטורה של 180 מעלות. אופים במשך 25-30 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים מהתנור ומצננים אותם במשך 15 דקות לפני ההגשה.
עד שהמאפים יצטננו, מכינים את הציפוי:
9. בקערה בינונית, טורפים בעזרת מטריפה ידנית את אבקת הסוכר עם השמנת ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה. מזלפים את הציפוי על שבלולי הקינמון שהצטננו קלות ומגישים, חם.