עוגת תפוזים חורפית רכה ועסיסית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (160 גרם) סוכר
- ⅓1 כוסות (160 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2/3 כוס (150 גרם) חמאה מלוחה
- 1 תפוז גדול (מיץ + גרידה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 25X10 ס"מ.
2. בקערה גדולה, מקציפים את הביצים והסוכר, עד לקבלת בלילה חיוורת ואוורירית.
3. מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, תוך ערבוב.
4. ממסים את החמאה בסיר ויוצקים אותה לבלילה.
5. מוסיפים את מיץ וגרידת התפוז ומערבבים.
6. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 דקות. מאפשרים לעוגה להתקרר לגמרי טרם ההגשה.