רכיבים
- שמן קנולה לטיגון
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 1/4 כוס סוכר מגורען
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית מלח גס
- 2 כוסות רוויון
- 4 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
- 2 ביצים גדולות
- אבקת סוכר, לפידור
אופן ההכנה:
1. ממלאים מחבת עם תחתית עבה בכ-5 סנטימטרים של שמן. מחממים את השמן על אש בינונית עד שהוא מגיע ל-180 מעלות (מודדים בעזרת מד חום).
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם הסוכר המגורען, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מוסיפים את הרוויון, החמאה המומסת והביצים ומערבבים היטב.
3. מעבירים את הבלילה לבקבוק פלסטיק לחיץ או לשקית זילוף. עובדים בקבוצות ומעבירים בערך 1/3 כוס לתוך השמן החם בצורה מעוגלת. חוזרים על הפעולה ומקפידים לא לצופף את המחבת יותר מדי. מטגנים, הופכים פעם אחת, עד לקבלת צבע זהוב, כ-3 דקות לכל צד.
4. מניחים על מגבות נייר עד להתקררות קלה, במשך כ-4 דקות. מפדרים בנדיבות עם אבקת סוכר ומגישים מיד.