כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לפאי תפוחים קלאסי על בסיס בצק פריך

למה לקנות אם אפשר להכין בבית פאי תפוחים מתוק ומנחם? הקינוח הכי קלאסי שיש, שמזמין יצירתיות ומשחק עם הבצק שמכסה על המילוי. אגב, בעברית צחה הוא נקרא "תמליא תפוחים" (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
פאי תפוחים קלאסי
פאי תפוחים קלאסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 100 גרם מרגרינה / חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח תופח, מנופה
  • 1 ביצה

למלית:

  • 4-5 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קינמון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או ידנית, לשים את כל מרכיבי הבצק לעיסה אחידה.

2. מפרידים 1/3 מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. עם החלק הגדול של הבצק מרפדים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.

3. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות התפוחים ושאר מרכיבי המלית ושופכים הכל על הבצק שבתבנית.

4. מרדדים את הבצק שנותר, חותכים אותו לרצועות ברוחב 1 ס"מ ומסדרים אותן על מלית הפאי בצורה של שתי וערב.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. מוציאים ומפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
התמונה אמנם יפה והפאי נראה נהדר, אבל בתמונה זה פאי אוכמניות וממש לא תפוחים.
3
הוספתי מים ובמקום שתי וערב עשיתי מלא לבבות קטנים ויצא מהמם
2
אי אפשר לרדד ולשים בתור שתי וערב! בקושי אפשר לרפד את התבנית כי זה מתפורר ולא נהיה עיסה.
צודק. במקרה כזה, צריך להוסיף בהדרגה, בין כף ל 3 כפות מים קרים מאד.

הצגת כל התגובות

1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת