רכיבים
- 6 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד סמית
- 1/4 2 כוסות קמח לבן
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 6 ביצים
- 1 אבקת אפיה
- 3/4 כוס שמן
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כפית קינמון
אופן הכנת עוגת תפוחים בחושה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל שווה.
• ממיסים את החמאה במחבת, ומוספים את קוביות תפוחי העץ, 2 כפות סוכר ואת הקינמון ומערבבים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.
• מפרידים בזהירות את הביצים, ובקערת מיקסר מקציפים היטב את החלבונים עם שאר הסוכר.
• מנמיכים את המהירות, ומוסיפים את השמן בזילוף דק.
• מכבים את המיקסר, ובעזרת מרית מקפלים לתוך הקציפה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים היטב.
• מוסיפים את החלמונים לבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• בתבנית עגולה, מסדרים את התפוחים המבושלים בשכבה אחת, ועליה יוצקים את התערובת, ומשטחים.
• אופים במשך 40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
הצגת כל התגובות