כיכר השבת

מיוחד לשבת

קינוח חורפי: מתכון לפאי תפוחים פריך מכוסה בצק

מאפה חורפי יפהפה לקינוח: מתכון להכנת פאי תפוחים קראנצ'י מכוסה בצק פריך, כמו שהאמריקאים אוהבים. כשמילוי התפוחים העסיסי מתחיל לבעבע מתחת לבצק, יודעים שזה מוכן (מתכונים, אוכל)

| 4 |
פאי תפוחים פריך מכוסה בצק
פאי תפוחים פריך מכוסה בצק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • לקלתית:
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי:
  • 1 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
  • 2 כפות מרגרינה או חמאה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי (לא חובה)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 ביצה

אופן הכנת פאי תפוחים:

רגע לפני: מאפה חורפי יפהפה לקינוח: מתכון להכנת פאי תפוחים קראנצ'י מכוסה בצק פריך, כמו שהאמריקאים אוהבים. כשמילוי התפוחים העסיסי מתחיל לבעבע מתחת לבצק, יודעים שזה מוכן.

הכנת הקלתית (הבצק):
• מעבדים בקערת מיקסר את המרגרינה (כדאי לחתוך לקוביות כדי להקל על העבודה), יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

• מוסיפים את הביצה עם 1/4 מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה, ללא גושים. בהדרגה, מוסיפים את שאר הקמח, עד לקבלת בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.

• עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, שהבצק יהיה קר וקשה.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מרדדים כדור אחד על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. בעזרת הנייר הופכים את הבצק, ומרפדים את התבנית והדפנות.

הכנת המילוי:
• מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפלחים.

• ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

• מוסיפים למחבת את התפוחים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב, עד שיזהיבו. מסירים מהאש.

• מערבבים היטב בכלי נפרד את הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והסוכר, ו"מתבלים" את התפוחים, תוך כדי ערבוב.

• מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

• מוסיפים למחבת את הקמח והקורנפלור, ממשיכים לערבב ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות.

• מסירים מהאש, מוסיפים את החומץ ומעבירים לקערה גדולה לערבוב.

רגע האיחוד:
• מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק.

• מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר זהה לעיגול הראשון, ומכסים איתו את הפאי. צובטים את שולי הפאי, כדי לסגור היטב את הקצוות.

• דוקרים במזלג את הפאי בכמה מקומות, כדי שאדי הנוזלים יצאו החוצה במהלך האפייה.

• מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף (או פחות) סוכר.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד שנוזלי המילוי מבעבעים ופני הפאי מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מפחדת שזה מדי מסובח...
3
תודה
2
ואווווווו, זה אחד מהדברים הטעימים שעשיתי בחיים שלי, טרפו לי הכל, לשמור את המתכון בכספת ולהעביר לירושה, באמת שלא צוחקת! !! ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)

הצגת כל התגובות

1
הכנתי ויצא פצצההה......!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת