רכיבים
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 900 גרם תפוחי אדמה בייבי אדומים
- 1/4 כוס שמן זית, מחולקת לשניים
- גרידה ומיץ מלימון אחד
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות חומץ
- 1/4 כוס עירית, קצוצה
- 1/4 כוס שמיר, קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים, 8-10 דקות. בינתיים מניחים קערה גדולה של מי קרח ליד הכיריים. כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח להתקררות לטמפרטורת החדר.
2. בינתיים, משמנים קלות מחבת פסים ומחממים על אש בינונית-גבוהה. מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים. פורסים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם ומניחים בקערה בינונית. מערבבים עם 2 כפות שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את תפוחי האדמה עם הצד החתוך כלפי מטה על הגריל ומבשלים עד שהם חרוכים, כ-5 דקות לכל צד. מעבירים לקערה גדולה להתקרר מעט.
3. בזמן שתפוחי האדמה מתקררים, מכינים את הרוטב. בקערה קטנה, טורפים יחד את גרידת ומיץ הלימון, הבצל הסגול, החרדל, החומץ ורבע כוס השמן הנותרת. מתבלים במלח ופלפל.
4. מזלפים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות לציפוי. מוסיפים את העירית, השמיר והפטרוזיליה ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד. מגישים בטמפרטורת החדר.