רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 220 גרם כרעי עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוכים לקוביות
- מלח כשר ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
- 3 שיני שום, כתושות
- 220 גרם פטריות פורטבלו / שמפיניון, קצוצות גס
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1/2 כפית טימין מיובש
- 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
- 4 כוסות ציר עוף
- 1 עלה דפנה
- 3/4 כוס חלב סויה
- 1/4 כוס קצפת צמחית (ריצ')
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את העוף ומבשלים עד להזהבה, במשך כ-2-3 דקות. מניחים בצד.
2. ממסים את המרגרינה בסיר, על אש בינונית. מוסיפים את השום, הפטריות, הבצל, הגזר והסלרי. מבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהם נהיים רכים, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הטימין ומערבבים במשך כדקה.
3. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב במשך כדקה. מוסיפים את ציר העוף, עלה הדפנה והעוף ומבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה קלה, במשך כ-4-5 דקות.
4. מוסיפים את חלב הסויה והקצפת הצמחית ומערבבים עד לחימום, בערך 1-2 דקות; מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.