רכיבים
- 5 בטטות, חתוכות לקוביות
- 2 שקיות ערמונים קלופים
- 1 כוס עדשים כתומות (מומלץ להשרות במים במשך שעה)
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית פלפל שחור
- קורט קינמון
- מלח לפי הטעם
- מים לכיסוי הירקות
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- צ׳יפס בטטה / קרוטונים / גרעיני דלעת קלויים / אגוזי פקאן קצוצים או מסוכרים
אופן ההכנה:
1. מטגנים בחמאה את הבצל והשום, מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד כ-2 דקות.
2. מוסיפים את הבטטות ושמן הזית וממשיכים בטיגון כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים ומבשלים על להבה בינונית / גבוהה במשך כ-45 דקות.
4. מורידים מהאש וטוחנים את המרק בבלנדר ידני.
5. מחזירים לאש ומוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
6. מבשלים כ-5 דקות, טועמים, משפרים תיבול ומכבים את הלהבה.
הערה:
לקבלת מרק פרווה, וותרו על החמאה והשמנת המתוקה.
אופציות להגשה:
עם צ׳יפס בטטה (מטגנים רצועות דקות של בטטה בשמן עמוק), קרוטונים, גרעיני דלעת קלויים, אגוזי פקאן קצוצים או פקאן מסוכר.