לציר הבשר:
- 1 נתח בשר מס' 2/10
- 1 בצל, חתוך ל-4
- 3 עלים של סלרי
- צרור עלי פטרוזיליה וכוסברה
- 3 שיני שום שלמות
- 3 כפות שמן זית
למרק:
- 2 כוסות עדשים חומות
- 1 כוס חומוס רך (אחרי השריה)
- נתח בשר מס' 2/10, חתוך לקוביות
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 עגבניות, קלופות וקצוצות
- 3 גזרים, חתוכים לקוביות
- 1 חבילת עלי סלרי
- צרור עלי כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים
- 150 גרם אטריות
- ציר בשר/מים
- 2 כפיות קמח מנופה, מהולות בכוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- מעט כמון
להגשה:
- פרוסות לימון
אופן ההכנה:
הכנת ציר הבשר:
1. מניחים בסיר עמוק את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה במשך 10 דקות, מנמיכים ומבשלים במשך שעה וחצי.
2. מוציאים את הבשר ומניחים בצד ואת הירקות זורקים (או מסננים את המרק דרך מסננת - כך המים יוצאים צלולים יותר.
הכנת המרק:
3. משרים במים את העדשים טרם הבישול, במשך שעתיים.
4. בסיר עמוק ורחב מטגנים את הבצל עד להזהבתו, מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים בטיגון 5 דקות נוספות. מוסיפים את העדשים, הסלרי, הכוסברה והפטרוזיליה וממשיכים בבישול עוד 5 דקות.
5. מוסיפים את ציר הבשר (אם איננו מספיק, מוסיפים מים) והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות.
6. מוסיפים את החומוס, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי.
7. מוסיפים את האטריות, המים והקמח ומבשלים עוד 10 דקות על אש גבוהה.
הערות:
• מומלץ להשתמש בסיר טפלון.
• כדאי לערבב מדי פעם את הסיר, כדי למנוע הידבקות.
הצגת כל התגובות