רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- 300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
- 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מרק אפונה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. מסירים מהאש.
3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.
4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה. טעים להגיש לצד לחם קלוי ושמנת.