כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

מתכון לקציצות דגים מרוקאיות ברוטב אדום חריף של וול דאן

הקציצות הטעימות יושבות ברוטב 10 דקות בלבד, מה ששומר עליהן אווריריות, רכות וסופר עסיסיות • אוראל בראל עם מדריך וידאו מפורט להכנת קציצות ברוטב אדום חריף עם הדגים המשובחים של וול דאן (מתכונים, לשבת)

קציצות דגים מרוקאיות ברוטב אדום חריף
קציצות דגים מרוקאיות ברוטב אדום חריף (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דגים טחונים מרשת הקצביות 'וול דאן' (מומלץ: 300 גרם טונה, 700 גרם בקלה / נסיכה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 פרוסות לחם, רטובות מעט
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 3-4 שיני שום שלמות, מקולפות

לרוטב:

  • 2-3 כפות שמן
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 7-8 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 4-5 פלפלים חריפים מיובשים (לפי הטעם)
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 100 גרם רסק עגבניות איכותי מהול ב-2-3 כוסות מים
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

אנחנו נוהגים לחשוב שקציצות הן ערימה של רכיבים שפשוט מערבבים יחד, מגלגלים לכדורים ומטגנים, מבשלים או אופים, אך האמת היא שממש כמו בצק, גם הרכיבים של הקציצות צריכים להיות איכותיים ומחושבים.

כדי לקבל קציצות יציבות אך לא דחוסות, רכות ואווריריות אך לא מתפרקות בבישול, נשתמש בתערובת דגים טחונים של וול דאן בחלוקה הבאה: 300 גרם דג טונה טחון - שישמור על הקציצות יציבות ו-700 גרם דג בקלה או נסיכה טחון.

את המתכון המעולה הזה קיבלתי מחמותי היקרה איילה. אלה קציצות הדגים המפורסמות שלה - והן טעימות כל כך שאתם עומדים להכין אותן שוב ושוב. באחריות!

רשת 'וול דאן' מתמחה בבשרים ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. במעבד מזון, טוחנים את הלחם עם השמן, הכוסברה והשום עד לקבלת תערובת דקה במיוחד, מה שיבטיח קציצות במרקם יציב אך אוורירי ורך.

2. בקערה גדולה, מניחים את הדגים הטחונים, מתבלים במלח, כמון ופלפל שחור, יוצקים מעל את תערובת הכוסברה ולשים ביד עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מכינים בהישג יד צלוחית קטנה עם מים ובידיים מעט רטובות, לוקחים כמות שווה מהעיסה, דוחסים אותה מעט ואז מגלגלים אותה לכדור יפה. חוזרים על הפעולה ומסדרים בצלחת את כל הכדורים המוכנים.

הכנת הרוטב:
4. בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום, שיני השום והפלפלים המיובשים ומטגנים עד שהשום והפלפל האדום מתחילים להזהיב.

5. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות. יוצקים על הכל את רסק העגבניות והמים ומערבבים.

6. כשהרוטב מבעבע, מסדרים בתוכו את הקציצות, מפזרים עליהן את הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש. הקציצות צריכות להיות מבושלות והרוטב סמיך וטעים.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

(צילום: אוראל בראל)
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
נראה טוב!! אין על אוכל מרוקאי!🌶🥵
כן לגמרי ,תודה רבה
5
המתכון הזה מתאים גם עם סלמון?
אפשר עם כל דג שאוהבים
4
וואוו איך שאתה מבשל.. אלוף באיזה מעבד מזון השתמשת? שטחנת את החלה
תודה רבה

הצגת כל התגובות

3
מתכון מושלםםם יצא ממש טעים
2
לא מתבלים בפפריקה את בשר הדג?
1
וואו זה נראה ממש טעים וכליל....
תודה רבה
מנות פתיחה