רכיבים
- 2 גמבות, נקיות מזרעים, חתוכות לרבעים
- 1 עגבנייה קטנה, חצויה
- 1/2 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 2 ראשי שום גדולים
- 1/2 1 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
- 1 כפית סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. בתבנית אפייה ללא שוליים, מניחים את רבעי הגמבה ואת שני חצאי העגבנייה. מזלפים מעל 1 כף שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
3. חותכים את קצוות ראשי השום, כך שיראו מעט השיניים מלמעלה ומלמטה, מזלפים 1/2 כף שמן זית על שני הראשים ועוטפים אותם בנייר כסף. מניחים את ראשי השום העטופים בתבנית לצד הגמבות.
4. אופים במשך 35 דקות או עד שקליפת הגמבות חרוכה היטב והשום רך.
5. מוציאים מהתנור, ממתינים לצינון ואז מקלפים את הגמבות והעגבנייה (עד כמה שאפשר). מקלפים גם את ראשי השום, מפרקים אותם לשיניים ומעבירים את הגמבות, העגבניות ושיני השום לבלנדר יחד עם החומץ, המייפל, 1/4 כפית מלח וכמות נדיבה של פלפל שחור.טוחנים כמה שניות ואז, תוך כדי שהבלנדר פועל, מזלפים פנימה בהדרגה את 3 כפות שמן הזית שנותרו. ממשיכים לטחון עד לקבלת רוטב חלק.
שומרים את הרוטב בכלי אטום במקרר.