כיכר השבת

מתכונים לשבועות

מתכון לצזיקי יווני אמיתי

מתכון לצזיקי - מטבל מרענן וטעים שמגיע מיוון ונפוץ גם במדינות הבלקן ומוגש בכל טברנה שמכבדת את עצמה כחלק ממגש המזטים. קראנו לו מטבל, אך הוא נכנס גם תחת קטגוריות "רטבים" ו-"סלטים". תחליטו אתם (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
צזיקי. המטבל שיככב על שולחן סעודת חג השבועות
צזיקי. המטבל שיככב על שולחן סעודת חג השבועות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם יוגורט ביו רגיל / עיזים
  • 1 מלפפון גדול, מקולף וקצוץ לקוביות קטנות / מגורד גס בפומפיה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד להגשה.

איך מגישים? עם ירקות חתוכים, קרקרים, כממרח לסנדוויץ' והאופציה האהובה עלינו - כמנות אישיות של פינגר פוד לטבילה בארוחה חלבית.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אנחנו מערבבים יוגורט או לבן עם כמה סוגי גבינה מלפפון ועלי מנטה יבשים מעדן
רטבים וממרחים