רכיבים
- 200 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 3 שיני שום שלמות, קלופות
- 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף טחינה גולמית
- 1/2 כפית כמון
- 1/8 כפית פפריקה חריפה
- לקישוט: שמן זית וסומאק
אופן הכנת חומוס גזר צלוי:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.
2. על תבנית עם שוליים גבוהים, מפזרים את הגזר, שיני השום, 2 כפות שמן זית ו-1/2 כפית מלח. מכסים עם נייר כסף ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהגזר והשום רכים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. במעבד מזון, טוחנים את הגזר, השום וגרגרי החומוס לפירורים. מוסיפים את מיץ הלימון, 1/4 כוס שמן הזית, הטחינה, הכמון, הפפריקה ו-1/4 כפית מלח, וממשיכים לטחון למרקם כתום-חיוור חלק.
4. יוצקים לצלחת, מקשטים בשמן זית וסומאק ומגישים עם צ'יפס, עם רצועות ירקות טריים, בפיתה - או בכל דרך אחרת שתבחרו.