כיכר השבת

משדרגים

מתכון לחומוס גזר צלוי - ממרח נפלא ומהיר הכנה

הוא מוסיף טעם מיוחד ומפתיע - גוון מתקתק עם נגיעת עישון, וכן, אוכלים אותו ממש כמו חומוס רגיל; בפיתה, עם צ'יפס, עם רצועות ירקות טריים או בכל דרך אחרת שתבחרו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חומוס גזר צלוי
חומוס גזר צלוי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 200 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 3 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/8 כפית פפריקה חריפה
  • לקישוט: שמן זית וסומאק

אופן הכנת חומוס גזר צלוי:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.

2. על תבנית עם שוליים גבוהים, מפזרים את הגזר, שיני השום, 2 כפות שמן זית ו-1/2 כפית מלח. מכסים עם נייר כסף ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהגזר והשום רכים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. במעבד מזון, טוחנים את הגזר, השום וגרגרי החומוס לפירורים. מוסיפים את מיץ הלימון, 1/4 כוס שמן הזית, הטחינה, הכמון, הפפריקה ו-1/4 כפית מלח, וממשיכים לטחון למרקם כתום-חיוור חלק.

4. יוצקים לצלחת, מקשטים בשמן זית וסומאק ומגישים עם צ'יפס, עם רצועות ירקות טריים, בפיתה - או בכל דרך אחרת שתבחרו.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים