רכיבים
- למילוי הבשר:
- 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
- 1 בצל, מגורד
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות מי סודה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כפית ראס אל חנות
- מלח ופלפל שחור
- להרכבת המפרום:
- 5 תפוחי אדמה בגודל שווה, מקולפים
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כפית רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב: 2-3 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 2-3 עגבניות, מגורדות
- צרור גבעולי סלרי, קצוץ
- 100 גרם רסק עגבניות מהול ב-500 מ"ל מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1 כפית ראס אל חנות
אופן ההכנה:
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות
'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:
ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335
רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833
בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350
צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155
וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
1. חוצים את תפוחי האדמה לאורך וכל חצי - חוצים לאורך אך לא עד הסוף, כך שתפוח האדמה יישאר מחובר בקצה באורך של כ-0.5 ס"מ.
2. מניחים את תפוחי האדמה החצויים בקערה, מכסים במים, מוסיפים מלח ומניחים בצד למשך 30 דקות, לריכוך תפוחי האדמה.
3. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, הבצל המגורד, ביצה, פירורי הלחם, מי סודה וכוסברה קצוצה. מתבלים בראס אל חנות, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים היטב ביד לקבלת עיסה אחידה.
4. אוחזים בזהירות בקצה המחובר של "כריך" תפוחי האדמה, ממלאים בתערובת הבשר, מהדקים ומיישרים את השוליים.
5. בקערה אחת מניחים את הקמח, בקערה נפרדת טורפים היטב 2 ביצים, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח ואת רסק העגבניות ובמקביל, מחממים בסיר רחב, מחבת גדולה או ווק שמן לטיגון עמוק.
6. מצפים את "כריכי" תפוחי האדמה בקמח ואז בתערובת הביצים וכשהשמן חם, מטגנים אותם עד להשחמה יפה משני הצדדים. מוציאים למסננת או לנייר סופג.
הכנת הרוטב:
1. בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (אם רוצים) וראס אל חנות. מטגנים במשך 1-2 דקות לפתיחת התבלינים.
2. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות המהול במים, מערבבים ומבשלים במשך דקה.
3. מסדרים את המפרום המטוגנים ברוטב ובעזרת כף, יוצקים רוטב על המפרום, שיצופו לגמרי. מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות. מדי פעם בודקים שלא חסר נוזלים ומשפרים טעמים, אם צריך.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!
הצגת כל התגובות