רכיבים
- 5 בצלים גדולים, עדיף מאורכים
למילוי:
- 300 גרם בשר טחון עם מעט שומן
- חופן חמוציות
- 5 שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
- 5 משמשים מיובשים, קצוצים
- 1 כוס אורז עגול, לא מבושל
- 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 1/2 כוס דבש או סילאן
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 1 כוסות מים או ציר בשר
- 1/2 כוס לימון סחוט
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. חותכים את קצוות הבצלים, עושים חתך מהחלק החיצוני של הבצל עד למרכז ומניחים את הבצלים בסיר מלא מים מבשלים במשך 8 דקות.
2. מקלפים את קליפת הבצל ומפרידים את השכבות. את החלקים הפנימיים של הבצל קוצצים ושומרים בצד לרוטב.
3. בקערה גדולה, לשים היטב ביד את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצרים כדור מהודק מהתערובת, מניחים בקצה של כל שכבת בצל ומגלגלים. בשכבות הפנימיות יותר, פשוט מניחים במרכזן את כדור המילוי.
5. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל שקצצנו קודם. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
6. כשהשמן רותח, מסדרים בתוכו בזהירות את הבצלים צמודים ככל שניתן, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.