פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 3 כוסות קינואה מבושלת
- 1 כוס גרעיני תירס
- 1/2 כוס שעועית שחורה משומרת, מסוננת ושטופה
- 1/2 כוס עגבניות קצוצות
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
- 3 כפות עלי כוסברה טריים, קצוצים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי / יותר, לפי הטעם
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 6 פלפלים צבעוניים, ללא "ראשים" ותוכן הפנים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. בקערה גדולה, משלבים את הקינואה, התירס, השעועית, העגבניות, הגבינה, הכוסברה, הכמון, השום, הבצל ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
3. בעזרת כף, ממלאים כל פלפל בתערובת הקינואה. מניחים על התבנית המוכנה ואופים עד שהפלפלים רכים והמלית לוהטת, במשך כ-25-30 דקות. מגישים מיד.