כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

קנלוני זהו סוג של פסטה המגיע בצורת צינורות שאליהם מכניסים מילויים שונים ומצפים ברוטב. הוורסיה הזו טעימה מאד ופשוטה להכנה - בתנור או על הגז, אתם תחליטו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קנלוני במילוי עוף ובטטה
קנלוני במילוי עוף ובטטה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 200 גרם קנלוני

למילוי:

  • פרפר חזה עוף, טחון גס
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בטטה גדולה, מגורדת גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כורכום
  • קורט פפריקה גרוסה
  • קורט תבלין גריל עוף

לרוטב:

  • 6 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום כתושות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה גרוסה

אופן ההכנה:

1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, התבלינים והבטטה וממשיכים בטיגון עוד 4 דקות בערך (עד שחזה העוף מוכן).

2. ממלאים את הקנלוני ומניחים בצד.

3. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות. מנמיכים את האש ומכסים ל-7-8 דקות.

4. מגביהים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות.

5. מסדרים את הקנלוני בסיר, מוסיפים 2.5-2 כוסות מים חמים שיכסו אותו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-25 דקות, תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים וניעור הסיר מצד לצד כדי למנוע הידבקות.

הערה:

ניתן להכין גם בתנור: מכינים את הרוטב לפי ההוראות, שופכים חצי מהכמות לתוך תבנית אפיה, מניחים את הקנלוני ומפזרים מעל את יתר הרוטב. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 25-30 דקות ובודקים אחרי 20 דקות אם הקנלוני רך.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
ממולאים