רכיבים
- 200 גרם קנלוני
למילוי:
- פרפר חזה עוף, טחון גס
- 1 בצל קצוץ
- שמן לטיגון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בטטה גדולה, מגורדת גס
- מלח
- פלפל שחור
- קורט כורכום
- קורט פפריקה גרוסה
- קורט תבלין גריל עוף
לרוטב:
- 6 עגבניות קלופות וקצוצות
- 5-6 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות גדושות של רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף פפריקה גרוסה
אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, התבלינים והבטטה וממשיכים בטיגון עוד 4 דקות בערך (עד שחזה העוף מוכן).
2. ממלאים את הקנלוני ומניחים בצד.
3. עוברים להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 2 דקות. מנמיכים את האש ומכסים ל-7-8 דקות.
4. מגביהים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות.
5. מסדרים את הקנלוני בסיר, מוסיפים 2.5-2 כוסות מים חמים שיכסו אותו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-25 דקות, תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים וניעור הסיר מצד לצד כדי למנוע הידבקות.
הערה:
ניתן להכין גם בתנור: מכינים את הרוטב לפי ההוראות, שופכים חצי מהכמות לתוך תבנית אפיה, מניחים את הקנלוני ומפזרים מעל את יתר הרוטב. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 25-30 דקות ובודקים אחרי 20 דקות אם הקנלוני רך.