רכיבים
- 2 כוסות קמח
- 3/4 שקית שמרים טריים
- 1/4 1 כוסות מים חמימים
- 1/2 1 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- למילוי:
- 5-6 תפוחי אדמה קטנים
- 110 גרם גבינת עזים
- 1 גבעול רוזמרין
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת לחם שטוח ותפוחי אדמה:
רגע לפני: מאפה שלוקח את כל מה שטוב מבצק הפיתה והקונספט של הפיצה לארוחה קלילה וממכרת. מתכון ללחם שטוח עם תפוחי אדמה, גבינת עזים ורוזמרין. לא תאמינו כמה מהר זה מוכן.
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
• קוצצים גס את הרוזמרין.
• מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
• במיקסר עם וו לישה או ידנית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי) עם המלח, שמן הזית והשמרים. מעבדים במהירות נמוכה במשך 3-5 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. אם הבצק דביק, ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח.
• משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• לאחר ההתפחה, מפחיתים את נפח הבצק עם כמה אגרופים [בשלב הזה, אם רוצים לאפות את הבצק או חלק ממנו מאוחר יותר, יוצרים כדור, עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור עד 3 ימים, או בהקפאה עד 3 חודשים].
• מחלקים את הבצק לשניים. ומרדדים כל חלק למלבן דק, עם שוליים עבים יותר מהמרכז (כמו פיצה). מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
• מברישים כל מלבן בשמן זית, ודוקרים במזלג את הבצק, כדי למנוע ממנו לעלות באפייה.
• בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה עם כף שמן זית, רוזמרין קצוץ ומתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.
• מסדרים את תפוחי האדמה על שני מלבני הבצק, ומפוררים מעל את גבינת העזים.
• אופים במשך 13-15 דקות, עד שהבצק פריך ושחום, תפוחי האדמה זהובים והגבינה נמסה.
• פורסים למשולשים או ריבועים, ומגישים מיד, חם.