רכיבים
- 1/2 ק"ג בצק עלים
- 400 גרם פרוסות פסטרמה דקות
- 1 ביצה
- חרדל למריחה
אופן הכנת שושני בצק עלים במילוי פסטרמה:
רגע לפני: "אוכל אצבעות" קטן ומשביע, מנת פתיחה קלאסית, פיקנטית ויפה, מתאימה במיוחד לאורחים שהודיעו שעוד רגע הם בדלת: מתכון להכנת שושני בצק עלים במילוי פסטרמה וחרדל.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• מרדדים את בצק העלים למלבן.
• מורחים חרדל על פני מלבן הבצק.
• מניחים את פרוסות הפסטרמה על פני שטח מלבן הבצק.
• מגלגלים את הבצק לרולדה, ומורחים מעל ביצה טרופה.
• פורסים את הגליל לעיגולים בעובי שווה, מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה (ניתן לזרות מעל שומשום או כל תבלין אחר).
• אופים במשך 15-20 דקות, עד שהשושנים מזהיבות.
אופן ההגשה: חם או קר, לצד סלט ירקות מרענן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!