![ראש העיר משה אבוטבול](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=webp,fit=contain,width=1200/2013/10/16/3b8a6730-035e-11ef-bda2-67c3ab9302bb__h250_w470.jpg)
חשד להטיית הבחירות: הבחירות הקרובות בעיר בית שמש עשויים להכריע את אופייה של העיר בשנים הקרובות, בין הציבור החרדי לציבור החילוני.
שניים מתמודדים על ראשות העיר - ראש העיר המכהן משה אבוטבול, הזוכה לתמיכה של כל הציבור החרדי בעיר, ואלי כהן, המועמד החילוני לראשות.
בעקבות תלונות על חשד להטיית הבחירות בעיר, קיימה היום (רביעי) ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת דיון בנושא, לאור בקשתו של ח"כ דב ליפמן מ'יש עתיד'.
בפתח הדיון הציג עו"ד אלי בוטבול, תושב העיר, חשד כי נעשה ניסיון לרישום כוזב של תושבים בעיר על מנת להטות את הבחירות לטובת המועמד החרדי משה אבוטבול.
לטענת עו"ד בוטבול, לקראת הבחירות המקומיות נוספו לעיר 5818 בעלי זכות הצבעה, מתוכם 1,500 בני 17 ומתוכם 508 חרדים. לדבריו, המספרים אינם הגיוניים ומצביעים על חשד לרישום כוזב של אזרחים כאילו הם תושבי העיר.
ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) תקף בחריפות את העלאת הנושא ואמר כי "עושים שימוש בוועדה לתעמולה אנטישמית". ח"כ אורי מקלב אמר כי מדובר במסע של הכפשות נגד התושבים החרדיים.
אבי לק, מנהל אגף לשכות ברשות האוכלוסין, אמר כי אם משווים את הגידול נטו באוכלוסיית העיר, לאורך שנים, כלומר את מספר התושבים החדשים בניכוי מספר העוזבים את העיר בהגירה טבעית, מגלים כי אין שינוי מהותי במספר התושבים וכי קיימת עלייה במספר תושבי העיר בשיעור של כ-160 תושבים בחודש.
לדבריו, בחודש אוגוסט בה אנשים רבים עוברים דירה, רואים עלייה במספר התושבים אך יש לכך הסבר טבעי. אבי לק סיפר כי פקידת הרישום בלמה ניסיונות לרישום כוזב ודיווחה עליהם לממונים עליה.
לשאלת היועץ המשפטי של הוועדה, עו"ד תומר רוזנר, אם הייתה גם פנייה אל המשטרה לגבי ניסיונות אלו, השיב לק בתשובה שלילית.
לקראת סוף הדיון, אמר ח"כ אורי מקלב כי "הדיון היה מיותר. יוזם הדיון רצה לקלל ויצא מברך". הוא הסביר כי הגידול בשיעור התושבים בפנקס הבחירות לרשויות המקומיות בהשוואה למספרם בפנקס הבוחרים לכנסת, נובע בין השאר מכך שגיל הבוחרים הוא 17, חלק מהתושבים הם תושבי חוץ הרשאים להצביע בבחירות לרשות המקומית אך לא לכנסת.
ח"כ מקלב הוסיף ואמר כי ש"ס והמפלגות החרדיות ניגשים לבחירות ב-250 רשויות מקומיות וכי אין להם כל אינטרס להעביר בוחרים מרשות לרשות. הוא ביקש מח"כ ליפמן להזדרז ולבדוק בירושלים האם יש חשד להטיית הבחירות על ידי מסע רישום של סטודנטים כתושבי העיר, כפי שביקש לבחון בדחיפות את החשדות ביחס לעיר בית שמש.
לקראת סיכום הדיון הסכים ח"כ דב ליפמן כי כנראה לא קיים חשד אמיתי להטיית הבחירות בעיר בית שמש.
ח"כ מירי רגב, יו"ר הוועדה, אמרה בסיכום הדיון כי תפנה לשר הפנים ותבקש כי ינחה את עובדי המשרד להעביר כל חשד להטיית הבחירות באופן מיידי למשטרה. עוד אמרה כי תפנה למפקח על הבחירות לשים דגש על ערנות לחשדות להטיית הבחירות ביישובים קטנים.
במטה הבחירות של ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול בירכו על החלטת הועדה, ואמרו כי נכון עשתה הועדה שבדקה את הטענות לעומקן וגילתה כי אין מאחוריהם דבר וחצי דבר, אלא סיפורי בדים ועלילות מקוואות חסרי אחריות. במטהו של אבוטבול טוענים כי היה זה מעשה חסר סיכוי, בכדי לדחות את הבחירות בבית שמש, אחרי שבתנועת 'יש עתיד' העומדת מאחורי אלי כהן מרגישים כי הם הולכים להפסיד את הבחירות בבית שמש, וראש העיר משה אבוטבול יבחר ברוב גדול לכהונה שניה בראשות העיר.
במטהו של ראש העיר, מקווים כי הציבור בבית שמש מספיק חכם בכדי לעצור כל ניסון לפגוע בהליך הדמוקרטי של הבחירות, וחבל שאלו שרוממות הדמוקרטיה בפיהם שוכחים אותה בשעה שהם מגלים כי רוב הציבור בוחר בדרך אחרת.