סיעת הבית היהודי המאוחדת המתמודדת בבית שמש, עושה ככל שביכולתה על מנת להחליף את זהות ראש העיר החרדי משה אבוטבול (ש"ס). באופן מפתיע, הנציג הבכיר של הציונות הדתית בעיר, שלום לרנר, הודיע על פרישתו מהחיים הפוליטים בשיחה שהתקיימה בערב ראש השנה בינו לבין אלי כהן - מועמד המפלגה לראשות העיר.
"חשבתי שהגיע הזמן לתת צ'אנס לחיבור עם הבית היהודי ולכן ויתרתי על מקומי. אני את שלי עשיתי", אומר לרנר בשיחה עם "כיכר השבת".
לרנר, שהתמודד בבחירות האחרונות מול ראש העיר המכהן אומר כי לכישלונו במערכת הבחירות הקודמת היה חלק ניכר בהחלטה על הפרישה, "נפגעתי שלא בחרו בי בבחירות האחרונות, אני חושב שהפגיעה הזו השפיעה על החלטתי לפרוש מהחיים הפוליטיים".
לרנר סבור כי פרישתו תועיל למפלגה המאוחדת ולא ההפך, "פרישתי יכולה רק להועיל למפלגה. העיר חשובה לי, אני אמשיך לעבוד מבחוץ" לרנר מסייג את דבריו ואומר: "ברור שתהיה לי פחות מחויבות מזאת של ראש עיר או חבר מועצה".
"לדעתי אבוטבול אדם טוב ויהודי טוב אבל את ניהול העיר הוא עושה באופן גרוע". אומר לרנר ששימש כחבר קואליציה בתחילת כהונתו של אבוטבול.
"אבוטבול עשה טעות בתחילת הקדנציה כשחיבק את כל הציבור החרדי כולל הקיצוניים שבו, וזאת במקום לחבק את הציבור הדתי לאומי או הכללי. בעיה נוספת הייתה שהוא התנהל באופן לא מקצועי" אומר לרנר, "העיר מלוכלכת ויש בזבוזים של עשרות מילוני שקלים. כל התושבים מרגישים שהעיר לא מתפקדת כמו שצריך".
בתקופת אבוטבול, פורסמו לא מעט מכרזים לאלפי יחידות דיור לציבור החרדי והכללי בעיר, אולם לרנר טוען כי הדירות ששווקו היו מיועדות אך ורק לציבור החרדי ולא כפי שמתהדר וטוען ראש העיר: "הוא בנה דירות רק לחרדים אבל כדי לצאת טוב בעיני הציבור הוא אמר שוב ושוב כי הדירות מיועדות לכלל האוכלוסייה, לדעתי מדובר בהתחמקות".
גורם בסביבת אבוטבול הגיב לטענות ואמר ל'כיכר השבת': "מדובר בשקר גמור לאור העובדה שישנם פרויקטים לבנייה רק לציבור הכללי, בשכונות: המשקפיים, מ' 3, שער העיר, ופינוי בינוי בביאליק, שחלקם כבר בשלבי שיווק".
על הטענות לניהול כושל, אומר אותו גורם כי לראשונה בהיסטוריה, בשלוש שנים האחרונות קיבלה בית שמש פרסי ניהול תקין ממשרד הפנים.
מי יכבוש את בית שמש?
למי מבין המועמדים יש את מירב הסיכויים להגיע אל לשכת ראש העיר בתום מערכת הבחירות שתסתיים בעוד יותר מחודש וחצי? איש איננו ממהר לנחש.
לרנר, שכאמור פרש מהמירוץ, סבור כי הקרב יהיה צמוד עם יתרון קל לאלי כהן, אך מדגיש: "עדיין אי אפשר לדעת מפני שיש עוד הרבה זמן לבחירות".
במטה המועמד אלי כהן בטוחים בניצחונו, לדבריהם, "יש לא מעט חרדים מאוכזבי אבוטבול שיצביעו עבורו". כהן עצמו, אמר לאחרונה בראיון לכלי תקשורת חרדי כי מספר נציגים חרדים בעלי השפעה מנהלים איתו מו"מ במטרה לתמיכה בו. באם אכן כך הם פני הדברים אזי יש לכהן סיכויים לא מעטים לנצח את המועמד החרדי.
לעומת זאת, בסביבתו של אבוטבול בטוחים בניצחונו למרות שעד כה לא הזמינו אפילו סקר אחד, בשיחה שקיימנו עם אחד ממקורביו הוא אומר, "אנחנו אנשי שטח שנמצאים שם ומשוחחים עם תושבי העיר, בין חרדים ובין חילונים המביעים בו תמיכה חד משמעית ולכן אנחנו לא צריכים חברת סקרים מת"א שתגיד לנו שהוא המועמד המוביל".
"יהיו קולות גם מהמגזרים הדתיים והחילונים", אומר הבכיר. "ראש העיר מחובר לשטח יותר מ-20 שנה, ובשנים האלה התושבים הספיקו לראות תוצאות בשטח מפעילותו".
הקנאים יכולים להבטיח את ניצחון אבוטבול
חבר חרדי בכיר במועצה עמו שוחחנו הצהרים (ראשון), מפנה אותנו לנתון שיכול אולי לשפוך אור על אמינותם של הסקרים המתפרסמים בעיר בית שמש, "כל אחוז מונה 350 קולות ולכן אף חברת סקרים לא יכולה לדייק". לדבריו, "בכל מערכות הבחירות שהתקיימו בעיר הצביעו לא יותר מ- 65% מבעלי זכות הצבעה. ההערכה היא כי בבחירות האלו יצביעו לכל היותר 70%".
מאז מערכת הבחירות האחרונה, נוספו תושבים נוספים לעיר וכיום ישנם בבית שמש 50 אלף תושבים בעלי זכות הצבעה. כשמתוכם 4000 איש הנמנים על הפלג החרדי הקיצוני "הקנאים" שלא מצביעים בבחירות.
העיר מחולקת על פי פילוחים שונים ל-58% תושבים חרדים לעומת 42% חילונים ודתיים. לדברי חבר המועצה, אם הקנאים היו מצביעים, ניצחונו של אבוטבול היה מובטח.
הצגת כל התגובות