רכיבים
- 3 כפות חמאה
- 3 כפות קמח, מנופה
- מלח ופלפל
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- ½1 כוסות פירורי לחם בסגנון יפני (פנקו)
- 1 כף טימין
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר גדול, על אש נמוכה, ממיסים את החמאה. מערבבים פנימה את הקמח, המלח והפלפל עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את החלב בהדרגה. מביאים לרתיחה; מבשלים ומערבבים 2 דקות או עד להסמכה. מסירים מהאש; מערבבים פנימה את הגבינה, עד להמסה. מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל. מעבירים לתבנית משומנת, מכסים ואופים כשעה ורבע.
2. בינתיים, מערבבים בקערה בינונית את פירורי הלחם, הטימין, השמן ומלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את השום ומערבבים היטב, עד שהתערובת לחה אחידה.
3. מפזרים את תערובת פירורי הלחם בשכבה אחידה על תפוחי האדמה. מחזירים לתנור ואופים עד לריכוך והזהבה, 15-18 דקות נוספות.